dld Sud Niedersachsen en Thuringen
Route by Hans van de Ven (RouteXpert)
Published: 09/12/2018
De route gemaakt op basis van de track opgenomen met de de MyRoute-app Mobile. De route gereden op 4 mei 2018, dag 3 van de motorvakantie Harz-Thuringen. Start- en eindpunt van de route: Hotel Rastkeller in Salzgitter-Bad.

Broodje

Algemeen:

  • Routepunten in kleur zijn punten waar je kunt stoppen om te eten, drinken of een foto te maken. 

Review:

We beginnen rustig aan de route over glooiende wegen en genieten van een zeer mooi uitzicht over de Harz. Na een klein half uur sturen ga je rechts richting Seesen met 15% stijgings percentage omhoog en dan weer naar beneden met 15%. Na de Seeburger See krijg je een aantal mooie haarspeldbochten. Natuurlijk zijn er ook weer genoeg mooie vakwerkhuizen te bewonderen langs de route. Verder op de route af en toe wat kleinere wegen met mooie scherpe bochten. 

Onderweg zijn we nog gestop bij een bakkerij (zie foto) om een broodje en koffie te nuttigen. Kort na de koffie tikte mijn kilometerstand de 10.000KM aan. De foto is door het zonlicht helaas niet echt goed afleesbaar. Verder nog een stop ingelast bij een supermarkt om wat lekkers te halen.

 10.000 KM stop

Links:

Veel plezier tijdens het rijden van deze route, eventuele reactie geven via de "Reactie" optie.

Hans van de Ven
Hans

MRA RouteXpert Disclaimer:
Gebruik van deze GPS route is voor eigen rekening en risico. Ondanks dat de route met zorg is samengesteld en gecontroleerd voor gebruik op zowel TomTom, Garmin en Google Maps, kunnen door gewijzigde omstandigheden, wegomleidingen of seizoensafsluitingen, toch veranderingen zijn ontstaan. Het is dan ook aan te raden dat voor gebruik te controleren. Ik adviseer het gebruik van de routetrack in je navigatiesysteem, en mocht je onderweg een omleiding tegen komen, deze te volgen totdat je weer terug bent op de track. Meer uitleg over het gebruik van MyRoute-App, het exporteren van een route/track naar je navigatiesysteem etc, kun je hier vinden: https://myrouteappcursusnl.carrd.co/ 

 

Harz
The images and text displayed here originate from the Wikipedia article "Harz", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.
About this region
The Harz is a Mittelgebirge that has the highest elevations in Northern Germany and its rugged terrain extends across parts of Lower Saxony, Saxony-Anhalt, and Thuringia. The name Harz derives from the Middle High German word Hardt or Hart (hill forest), Latinized as Hercynia. The Brocken is the highest summit in the Harz with an elevation of 1,141.1 metres (3,744 ft) above sea level. The Wurmberg (971 metres (3,186 ft)) is the highest peak located entirely within the state of Lower Saxony.
45
Amount of visits (Harz)
5
Amount of routes verified by Route Experts (Harz)
50
Amount of downloaded routes (Harz)