dld Nationaal Park Harz en Brocken
Route by Hans van de Ven (RouteXpert)
Published: 09/12/2018
De route gemaakt op basis van de track opgenomen met de de MyRoute-app Mobile. De route gereden op 3 mei 2018, dag 2 van de motorvakantie Harz-Thuringen. Start- en eindpunt van de route: Hotel Rastkeller in Salzgitter-Bad.

Algemeen:

  • Routepunten in kleur zijn punten waar je kunt stoppen om te eten, drinken of een foto te maken.

Review:

Na een paar minuten rijden zie je de berg "De Brocken" (1.141m) al liggen. De hoogste berg uit de regio. We zien onderweg veel mooie vergezichten afgewisseld met authentieke dorpjes met mooie vakwerkhuizen.

vakwerkhuis

We rijden verder richting Wernigerode binnen. Al in de verte zien we het kasteel: Schloss Wernigrode liggen, ook zien we de top van de Brocken liggen.

kasteel

De Brocken

Even later rijden we het Naturpark Harz binnen, de route gaat hier regelmatig langs en over de smalspoorbaan die naar het station op de Brocken omhoog rijd. We moeten wachten voor deze stoomtrein met authentieke wagons, mooi gezicht is dat. Eindstation van de trein: de top van de Brocken, waar wij ook stoppen voor een kopje koffie met wat lekkers.

Koffie Drei Annen

We rijden verder via mooie kronkelende wegen om bij "De Rappbodetalsperre" uit te komen. Je kunt je motor tegen betaling parkeren en als je de heuvel omhoog loopt, kun je genieten van een schitterend uitzicht over de Rappboderalsperre. Ook kun je tegen betaling over de hangbrug lopen.

Dam

We rijden verder en laten het stuwmeer achter ons om via een mooie kronkelweg door een kloof het Bodetal en langs het gelijknamige riviertje de Bode richting Stolberg te rijden. Dit is een bosachtige omgeving met veel rotspartijen die uitsteken tot vlak langs de weg. We stoppen in Stolberg, om te lunchen.

LunchLunch

Na de lunch krijgen we nog wat lekkers voorgeschoteld, namelijk vele leuke doordraaiende bochten en goed asfalt met mooie uitzichten. Na deze bochtenserie komen we aan in Neustadt. Hier zie je de resten van Burg ruïne Hohnstein.

We rijden verder krijgen weer een leuk traject voorgeschoteld in de vorm enkele beklimmingen (4) en veel mooie bochten. Na de 3e beklimmming, we zijn dan in Sankt Andreasberg, stoppen we de laatste keer voor een kopje koffie. Na de koffie nog een leuk stuk naar het hotel, waar we nadat we de motoren weer afgetankt hebben de motor parkeren in de garage van het hotel. 

P Hotel 

Links:

Veel plezier tijdens het rijden van deze route, eventuele reactie geven via de "Reactie" optie.

Hans van de Ven
Hans

MRA RouteXpert Disclaimer:
Gebruik van deze GPS route is voor eigen rekening en risico. Ondanks dat de route met zorg is samengesteld en gecontroleerd voor gebruik op zowel TomTom, Garmin en Google Maps, kunnen door gewijzigde omstandigheden, wegomleidingen of seizoensafsluitingen, toch veranderingen zijn ontstaan. Het is dan ook aan te raden dat voor gebruik te controleren. Ik adviseer het gebruik van de routetrack in je navigatiesysteem, en mocht je onderweg een omleiding tegen komen, deze te volgen totdat je weer terug bent op de track. Meer uitleg over het gebruik van MyRoute-App, het exporteren van een route/track naar je navigatiesysteem etc, kun je hier vinden: https://myrouteappcursusnl.carrd.co/ 

Braunlage
The images and text displayed here originate from the Wikipedia article "Braunlage", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.
About this region
Braunlage is a town and health resort in the Goslar district in Lower Saxony in Germany. Situated within the Harz mountain range, south of the Brocken massif, Braunlage's main business is tourism, particularly skiing. Nearby ski resorts include the Sonnenberg and the slopes on the Wurmberg.
640
Amount of visits (Braunlage)
4
Amount of routes verified by Route Experts (Braunlage)
46
Amount of downloaded routes (Braunlage)