Rondje Flevoland 236 km
Route by Michel van Hagen (MRA)
Published: 21/09/2017
Flevoland saai? Nou, dat valt wel mee hoor, er is hier genoeg te genieten op de motor, lees maar mee. Start bij Van der Valk in Almere, even door de stad heen en dan een mooie lange weg langs het IJsselmeer en de Oostvaardersplassen naar Lelystad. In Lelystad kun je de Skutsje Stêd Sleat en de Batavia bewonderen, POI's zijn toegevoegd aan de route. Nu even landinwaarts om een pannenkoek te scoren bij Pannenkoekenrestaurant Holland. Vervolgens naar Urk, langs de beroemde vuurtoren voor een heerlijke, niet minder beroemde paling bij visrestaurant de Kaap. Binnendoor naar Schokland, misschien even van de motor af om de ronde Vuurtoren en het oude kerkje te bezichtigen. Via de andere kant van Flevoland, langs het Drontenmeer en het Veluwemeer rij je door de leuke haven van Zeewolde. Dan zijn we er nog niet, want we rijden nog door het Horsterwold en het Hulkesteijnse Bos naar de moderne maar gezellige haven in Almere alwaar je in het Veerhuys kan aanschuiven voor het diner. De route is krek hetzelfde voor Garmin en TomTom, dat gaat zó makkelijk met MyRoute-app Web :). Veel plezier!

 

 Flevoland saai?

Nou, dat valt wel mee hoor, er is hier genoeg te genieten op de motor, lees maar mee. Start bij Van der Valk in Almere, even door de stad heen en dan een mooie lange weg langs het IJsselmeer en de Oostvaardersplassen naar Lelystad. In Lelystad kun je de Skutsje Stêd Sleat en de Batavia bewonderen, POI's zijn toegevoegd aan de route. Nu even landinwaarts om een pannenkoek te scoren bij Pannenkoekenrestaurant Holland. Vervolgens naar Urk, langs de beroemde vuurtoren voor een heerlijke, niet minder beroemde paling bij visrestaurant de Kaap. Binnendoor naar Schokland, misschien even van de motor af om de ronde Vuurtoren en het oude kerkje te bezichtigen. Via de andere kant van Flevoland, langs het Drontenmeer en het Veluwemeer rij je door de leuke haven van Zeewolde. Dan zijn we er nog niet, want we rijden nog door het Horsterwold en het Hulkesteijnse Bos naar de moderne maar gezellige haven in Almere alwaar je in het Veerhuys kan aanschuiven voor het diner. De route is krek hetzelfde voor Garmin en TomTom, dat gaat zó makkelijk met MyRoute-app Web :). 

Veel plezier!

Overijssel
The images and text displayed here originate from the Wikipedia article "Overijssel", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.
About this region
Overijssel (Dutch pronunciation: [ˌoːvərˈɛisəl] (listen); Dutch Low Saxon: Oaveriessel [ˌɒːvərˈiːsəl]; German: Oberyssel) is a province of the Netherlands located in the eastern part of the country. The province's name translates to "across the IJssel", from the perspective of the Episcopal principality of Utrecht by which it was held until 1528. The capital city of Overijssel is Zwolle and the largest city is Enschede. The province had a population of 1,142,360 in 2015.
1114
Amount of visits (Overijssel)
3
Amount of routes verified by Route Experts (Overijssel)
7
Amount of downloaded routes (Overijssel)