dld Salzgitter Bad naar Miesitz Thuringen
Route by Hans van de Ven (RouteXpert)
Published: 09/12/2018
De route gemaakt op basis van de track opgenomen met de de MyRoute-app Mobile. De route gereden op 5 mei 2018, dag 4 van de motorvakantie Harz-Thuringen. Start: Hotel Rastkeller in Salzgitter-Bad. Eindpunt: Hotel Wutzler in Miesitz.

grens...

Algemeen:

  • Routepunten in kleur zijn punten waar je kunt stoppen om te eten, drinken of een foto te maken. 

Vandaag gaan we naar Thüringen, via mooie wegen slingeren we de Harz uit. Helaas rijden we onderweg tegen een paar omleidingen aan, die ervoor zorgen dat we een alternatieve route moeten kiezen. We rijden weer voor een groot gedeelte door het National park Harz, waar we op een T-splising stoppen voor een kop koffie met een koek.

Koffie en koek

Al snel na de koffie rijden we het voormalige Oost-Duitsland binnen, we zijn in Thüringen! Je kunt goed zien dat je in het voormalige Oost-Duitsland bent, er staan grote bruine borden met witte letters met daarop de voormalige grens afgebeeld. Ook nu weer is de omgeving mooi en aan heel veel dingen is nog te zien dat je in voormalige oost-Duitsland bent.

omleiding...

Ook in Thüringen wordt hard aan de weg gewerkt, getuige de staat van de weg, sommige stukken zijn nog echt slecht en sommige zijn als een biljartlaken met bochtige kleine wegen en ruimere doorgaande wegen.

biljartlaken

Na een dagje sturen komen we aan in Miesitz, waar we, nadat we de motoren achter het hotel onder de overkapping geparkeerd hebben, de intrek nemen in Hotel Wutzler. 

We zijn er...

Links:

Veel plezier tijdens het rijden van deze route, eventuele reactie geven via de "Reactie" optie.

Hans van de Ven
Hans

MRA RouteXpert Disclaimer:
Gebruik van deze GPS route is voor eigen rekening en risico. Ondanks dat de route met zorg is samengesteld en gecontroleerd voor gebruik op zowel TomTom, Garmin en Google Maps, kunnen door gewijzigde omstandigheden, wegomleidingen of seizoensafsluitingen, toch veranderingen zijn ontstaan. Het is dan ook aan te raden dat voor gebruik te controleren. Ik adviseer het gebruik van de routetrack in je navigatiesysteem, en mocht je onderweg een omleiding tegen komen, deze te volgen totdat je weer terug bent op de track. Meer uitleg over het gebruik van MyRoute-App, het exporteren van een route/track naar je navigatiesysteem etc, kun je hier vinden: https://myrouteappcursusnl.carrd.co/ 

Harz
The images and text displayed here originate from the Wikipedia article "Harz", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.
About this region
The Harz is a Mittelgebirge that has the highest elevations in Northern Germany and its rugged terrain extends across parts of Lower Saxony, Saxony-Anhalt, and Thuringia. The name Harz derives from the Middle High German word Hardt or Hart (hill forest), Latinized as Hercynia. The Brocken is the highest summit in the Harz with an elevation of 1,141.1 metres (3,744 ft) above sea level. The Wurmberg (971 metres (3,186 ft)) is the highest peak located entirely within the state of Lower Saxony.
145
Amount of visits (Harz)
5
Amount of routes verified by Route Experts (Harz)
50
Amount of downloaded routes (Harz)