Rondje Flevoland 236 km
Route by Michel van Hagen (MRA)
Published: 21/09/2017
Flevoland saai? Nou, dat valt wel mee hoor, er is hier genoeg te genieten op de motor, lees maar mee. Start bij Van der Valk in Almere, even door de stad heen en dan een mooie lange weg langs het IJsselmeer en de Oostvaardersplassen naar Lelystad. In Lelystad kun je de Skutsje Stêd Sleat en de Batavia bewonderen, POI's zijn toegevoegd aan de route. Nu even landinwaarts om een pannenkoek te scoren bij Pannenkoekenrestaurant Holland. Vervolgens naar Urk, langs de beroemde vuurtoren voor een heerlijke, niet minder beroemde paling bij visrestaurant de Kaap. Binnendoor naar Schokland, misschien even van de motor af om de ronde Vuurtoren en het oude kerkje te bezichtigen. Via de andere kant van Flevoland, langs het Drontenmeer en het Veluwemeer rij je door de leuke haven van Zeewolde. Dan zijn we er nog niet, want we rijden nog door het Horsterwold en het Hulkesteijnse Bos naar de moderne maar gezellige haven in Almere alwaar je in het Veerhuys kan aanschuiven voor het diner. De route is krek hetzelfde voor Garmin en TomTom, dat gaat zó makkelijk met MyRoute-app Web :). Veel plezier!

 

 Flevoland saai?

Nou, dat valt wel mee hoor, er is hier genoeg te genieten op de motor, lees maar mee. Start bij Van der Valk in Almere, even door de stad heen en dan een mooie lange weg langs het IJsselmeer en de Oostvaardersplassen naar Lelystad. In Lelystad kun je de Skutsje Stêd Sleat en de Batavia bewonderen, POI's zijn toegevoegd aan de route. Nu even landinwaarts om een pannenkoek te scoren bij Pannenkoekenrestaurant Holland. Vervolgens naar Urk, langs de beroemde vuurtoren voor een heerlijke, niet minder beroemde paling bij visrestaurant de Kaap. Binnendoor naar Schokland, misschien even van de motor af om de ronde Vuurtoren en het oude kerkje te bezichtigen. Via de andere kant van Flevoland, langs het Drontenmeer en het Veluwemeer rij je door de leuke haven van Zeewolde. Dan zijn we er nog niet, want we rijden nog door het Horsterwold en het Hulkesteijnse Bos naar de moderne maar gezellige haven in Almere alwaar je in het Veerhuys kan aanschuiven voor het diner. De route is krek hetzelfde voor Garmin en TomTom, dat gaat zó makkelijk met MyRoute-app Web :). 

Veel plezier!

Almere
The images and text displayed here originate from the Wikipedia article "Almere", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.
About this region
Almere (Dutch pronunciation: [ɑlˈmeːrə] (listen)) is a planned city and municipality in the province of Flevoland, Netherlands, bordering Lelystad and Zeewolde. The municipality of Almere comprises six official areas that are the districts of Almere Stad (which is further split up into Almere Stad Oost, Almere Stad West and Almere Centrum), Almere Buiten and Almere Pampus (which is currently being designed), and the boroughs of Almere Haven, Almere Hout and Almere Poort. Four of them feature official district or borough offices. Furthermore, it also comprises the unofficial historic district and neighborhood Oostvaardersdiep, which has an active semi-self-governing community, and the planned district of Almere Oosterwold. Almere is part of the Amsterdam Metropolitan Area (MRA). Almere is the newest city in the Netherlands: the land on which the city sits, the Southern Flevoland polder, was reclaimed from the IJsselmeer from 1959 to 1968. The first house was finished in 1976, and Almere became a municipality in 1984. It has the largest population of the municipalities in Flevoland with 202,764 citizens in 2017 and the 7th largest in the Netherlands. In October 2007, the city council of Almere made agreements with the government to expand the city to 350,000 inhabitants by 2030.
982
Amount of visits (Almere)
1
Amount of routes verified by Route Experts (Almere)
5
Amount of downloaded routes (Almere)