MTC-TET Club

"MTC-TET & MyRouteApp (MRA)"

In de blog geven we een toelichting hoe we als tourclub gebruik maken van MRA. Op basis van de ervaringen zullen we deze blog updaten.

MTC-TET & MyRoute-App (MRA)

Jan
01
2019

Waarom MyRoute-App:

Al vele jaren zijn de makers van de tourritten van MTC-TET verknocht aan Basecamp, maar hebben we ook de ontwikkelingen van MyRoute-App op de voet gevolgd. Zo kwamen de laatste jaren de routes tot stand door gebruik te maken van zowel BC als MRA maar werden de routes nog altijd "door" BC "gehaald" om de laatste puntjes op de i te zetten of eerlijk gezegt de funcionaliteit toe te voegen welke MRA (nog) niet heeft. Denk hierbij aan harde en zachte punten, de mogelijk om de tijden van de pauzes op te nemen of routes maken op basis van de Onroute Motorkaart.  

Als je bovenstaande lees zou je je bijna afvragen waarom we dan toch gebruik zijn gaan maken van MRA en zijn onderstaande o.a. de aanleiding hiervoor:

 • Er kwamen steeds meer TomTom gebuikers (of andere merken) binnen de club.
 • De niet-Garmin (Zumo) gebruikers geen gebruik kunnen maken van het Garmin specifieke harde/zachte punten verhaal (of je er nou een voor- of tegenstander van bent cool ).
 • MRA i.c.m. TomTom kronkelige routes een aardige vervanger is voor Onroute Motorkaart.
  (note: als het vermijden van dorps/stadskernen wordt verbeterd mag "aardige" vervallen)
 • We alle routes en evenementen via onze eigen website (http://www.mtc-tet.nl/) lieten verlopen waarbij het beschikbaar stellen van de routes en bijhouden van de agenda altijd via de "webmaster" (de Web-TeT laughing) verliep en deze functionaliteit ook met MRA mogelijk is en door de verschillende beheerders van ons account aangepast kunnen worden zonder dat men hiervoor specifieke (Joomla)kennis moet opbouwen. Aanvullend hebben onze leden ook een eigen account op onze website en vraagt dit in het kader van cyber security ook de nodige inspanning om de boel "dichtgetimmerd" te houden. Door gebruik te maken van MRA kan (in de toekomst) het account gedeelt op slot of volledig vervallen.
 • De leden zelf routes kunnen maken en deze heel eenvoudig kunnen delen met de Club.
 • BC stil staat qua ontwikkelingen en we steeds enthousiaster worden over de nieuwe functies binnen MRA en de grote gemeenschap gebruikers welke mooie routes delen.

Tijdens de ledenvergadering in 2018 hebben we daarom besloten om in 2019 de routes en agenda enkel nog via MRA aan te bieden en dit na een jaar te evalueren. As alles bevalt zal MRA dus een blijvertje worden.

 

Account "MTC-TET Club", groep "MTC-TET Leden" en leden-accounts:

Als tourclub hebben we een MRA Gold account aangeschaft en deze MTC-TET Club genoemd. Onder dit account worden alle clubactiviteiten en routes aangemaakt. Aan alle leden hebben we gevraagd een Basic (gratis) of Gold (betaald) account aan te maken en zijn ze allemaal onder de groep "MTC-TET Leden" toegevoegd. Er worden dus enkel leden van de club aan deze groep toegevoegd.

De leden van de tourcommisie hebben hun eigen persoonlijk Gold-account. 

Activiteiten:

Basis voor de club blijft toch de agenda met alle diverse soorten activiteiten. Als club hebben we verschillende activiteiten welke niet allemaal motor gerelateerd zijn. De basisactiviteiten zijn:

 • Februari : GPS-avond (in 2019 een MRA-avond);
 • Maart t/m oktober : één zondag een dagrit;
 • Maart : Openingsactiviteit incl. partners. Bowling + hapje eten;
 • Mei/juli: Een weekendje weg met op zaterdag een activiteit in de categorie gemotoriseerd;
  (quad, solex, trial, trekker, e-chopper-rijden of iets dergelijks)
 • Juni: Een "lang" weekendje weg met vertrek op donderdag en terug op zondag;
 • September : Een weekendje weg met vertrek op vrijdag en terug op zondag;
 • Bij voldoende animo een volle week weg;
 • November : 1e woensdag Jaarlijkse ledenvergadering
 • Elke 1e woensdag van maand een borrelavond in onze stamkroeg;
 • Laatste zondag voor kerstmis een kerstborrel bij de schaatsbaan in het centrum van Bergen op Zoom.

Binnen MRA maken we voor de planning van de club en het persoonlijk aanmelden voor activiteiten gebruik maken van Evenementen. Heel praktisch hierbij is dat alle informatie van het evenement inclusief route(s) bij elkaar staan. Aanvullend hebben alle deelnemers de mogelijkheid om berichten achter te laten en hun tracklog + fotos in het evenement te uploaden. Alhoewel gastrijders altijd welkom zijn zetten we alle evenementen standaard op Gesloten en nodigen we alle leden middels de groep "MTC-TET Leden" uit. Hierdoor hebben de leden na aanmelden automatisch toegang tot de route en kunnen ze berichten achterlaten en vraagt het een handmatige goedkeuring om een niet-clublid toe te laten. 

Evenement

Optie-systeem:

Voor de meeste activiteiten gebruiken we het "optie-systeem". Dit betekend dat we voor elke activiteit twee data als optie in de agenda zetten en op een vooraf afgesproken datum de optie met de meeste aanmeldingen als de definitieve datum vastleggen. De andere optie komt dan te vervallen. Door dit optie-systeem zijn ook de mensen welke onregelmatig werken meer in de gelegenheid om met de club mee te kunnen.

Optie systeem

 

 Routes & Tracks:

Binnen MRA worden de routes gemaakt en centraal opgeslagen "onder" het account. De routes worden standaard op privé gezet en zijn hierdoor enkel voor de "beheerders" van het MRA Club-account zichtbaar/bewerkbaar. Als de route gereed is wordt deze kort voor de geplande datum van het evenement aan het evenement toegevoegd. De leden hoeven dus niet naar de route te zoeken maar enkel even op het evenement te klikken en naar het "tabje" Routes te gaan. Als we de route hebben gereden wordt deze verplaatst naar de map "MTC-TeT Gereden routes". Deze map is openbaar gezet waardoor alle MRA gebruikers de routes kunnen gebruiken.

Hierboven wordt er enkel geschreven over routes maar gaan we in 2019 ook de stap aan om op basis van tracks te gaan rijden. Wederom een voordeel van MRA want de routes worden automatisch als routebestand EN als track opgeslagen of naar je GPS gestuurd. We gaan hierbij de routes/tracks ook als deel-routes/tracks aanbieden zodat we niet "per ongeluk" een stopje voorbij rijden en je goed beeld heb over de resterende reistijd en afstand tot de volgende stop. (Dit als een soort van compensatie op het harde/zachte punten verhaal van BC tongue-out)

Comments

 • Top

  2019-01-15 09:01:34 by dennis jansen